Böcker


Diabetes. Inte.

Diabetes. Inte. - den naturliga vägen med LCHF

Det här är den bok jag själv skulle ha velat ha den dag jag fick min diagnos. "Diabetes. Inte." är en bok som alla diabetiker bör läsa. Den beskriver sjukdomen och förklarar hur man minimerar problemen och förklarar också mekanismerna som gör att utvecklingen av vård och råd står stilla. Boken har förord av och är faktagranskad av överläkaren och diabetesspecialisten Jörgen Vesti Nielsen. Socialstyrelsen kom 2008 fram till att behandling av diabetiker och överviktiga med LCHF är i enlighet med vetenskap och beprövad erfarenhet.

"Denna bok är en lärobok i egenbehandling som den egentligen skulle ha skrivits av diabetesexperterna. "
Överläkare Jörgen Vesti Nielsen

"Diabetes. Inte." är den bästa bok jag läst i detta ämne. Tydligen behövs det en klok och välinformerad lekman för att skriva en bra populärvetenskaplig bok. Boken kan rekommenderas varmt både till patienter och dietister men även läkare. Tänk om diabetikerna fick denna bok istället för de undermåliga broschyrer de får idag. 
Uffe Ravnskov, med.dr, docent

"Boken innehåller nog begränsat med nyheter för den som redan läst allt i ämnet, här och på andra ställen. Men för en diabetiker som ännu inte insett fördelarna med LCHF - där kan den vara livräddande. Nej, jag anser inte att jag överdriver. Att ge bort boken till en sådan person kanske räddar ett liv."
Andreas Eenfeldt, ST-läkare, ur kostdoktorn.se


Ideologin och pengarna bakom kostråden

Läs om hur våra kostråd en gång kom till och varför det är så svårt att ändra dem. Läs förordet av Christer Enkvist.

Läs bl.a. om hur livsmedelsindustrin betalar de experter som ska ta fram våra kostråd. Boken kom ut sommaren 2007 men blir bara mer och mer aktuell!
Omdöme från Bokus: "Ett måste för den som är fast i träningsträsket och alla experters kostråd. Denna bok fick mig att totalt ändra min syn på kost och "råden" som ges i media."


Fettskrämd

För dig som vill lära dig varför du mår bättre med LCHF.

Boken Fettskrämd finns nu ute i tredje upplagan. Den första släpptes 2005. Boken passar för dig som vill gå ned mer på djupet i LCHF.

Provkapitel här.

Uttrycket "fettskrämd" börjar uppträda mer och mer i texter som ett högst accepterat ord. Ordet stötte jag på när jag tittade på tv-serien "Värsta språket". Tittarna hade uppmanats att skicka in förslag på nya ord och vid uppräkningen fanns "fettskrämd" med. Som jag minns var förklaringen "Person som är överdrivet rädd ör fett". Ordet föll sig naturligt att använda som boktitel. Alldeles för länge har vi varit fettskrämda.


Ät fet mat!

Boken som förklarar på ett lätt sätt!

Nu i tredje upplagan! Boken har illustrationer i färg av Anders Svernsjö och nu även matfoton av Peo Quick. Boken är främst tänkt för den som är nybörjare på LCHF och fungerar perfekt som present till den du vill introducera till LCHF. Du som redan kan tänket bakom LCHF kommer att uppskatta alla recepten.
Omdöme från Bokus: "Konkret och utan krusiduller. Okomplicerad förklaring om varför det funkar att äta fet mat och må bra. Mer måbra än "bantarbok". Extra plus för veckomatsedlarna och de enkla recepten"


Diabetes? Nej tack!

Diabetesboken som är hands on!

I den här boken beskrivs på ett lättfattligt sätt vad diabetes är, dess verkningar och hur man kommer till rätta med dem. Boken har recept på god mat som är bra för diabetikern och dessa recept är illustrerade med läckra matfoton. Dessutom finns Anders Svernsjös underbara teckningar med. Boken påminner om senaste utgåvan av "Ät fet mat" fast med ett diabetesperspektiv. Boken är skriven så att den ska fungera även som present utan att den ska tas illa upp.


LCHF för tjejer

Nu kan vi i en nyskriven kokbok och faktabok förena det bästa från två världar! Medelhavskosten med dess rika innehåll av kött, fisk och olivolja möter LCHF, den nordiska varianten av stenålderskost.

Boken är fotograferad på vackra Mallorca och Medelhavet är ständigt närvarande mellan sidorna. Recepten (ca 70) är skapade av erfarna och skickliga kocken Cathrine Schück. Den inledande faktadelen om LCHF är skriven av Lars-Erik Litsfeldt och innehåller också korta berättelser från kvinnor om hur deras liv har förbättras med hjälp av LCHF-kosten.

"Boken inleds med 30 sidor definition av vad lågkolhydratkosten egentligen är, med näringslära, hormonella effekter och vad vi vinner på att avstå från socker. Det är Lars-Erik Litsfeldt som håller i pennan. Enligt min uppfattning är detta det mest pregnanta och slagkraftiga han skrivit i ämnet."
Sten Sture Skaldeman, LCHF-Magasinet

Omdöme från Bokus: "Detta är en bok som passar både den som är nybörjare på LCHF och den som, liksom jag, ätit så här i flera år. Och även killar, trots titeln ;P 
Lars-Erik Litsfeldt kan verkligen konsten att lära ut om kosten och hur den påverkar våra kroppar. Det är både roligt och pedagogiskt! Man läser gärna högt bara för att få dela med sig på en gång om vad man lärt sig.Tänk om läroböckerna i skolan var skrivna på detta sättet! Då skulle det vara betydligt lättare och roligare att lära sig nya saker. 
Cathrine Schucks härliga recept gör nog att ingen överhuvudtaget kommer att sakna potatis, bröd eller vad man nu brukar vilja ha till maten. Bilderna är fräscha och får det att vattnas i munnen. 
Den här boken platsar både på köksbänken och på soffbordet."


LCHF for the next generation

Boken vänder sig till ungdomar som kan ha behov av bättre hälsa och normalisering av vikten. Bakgrunden till att boken skrevs är att det finns många unga som mår dåligt av att vara för tjocka. Jag har känt förtvivlan när jag fått vetskap om vilken dålig hjälp de får. Det slutar allt oftare med att de ska operera om i sina magar. Man påstår att man har provat allt, vilket man inte har. Det här är mitt sätt att dra mitt strå till stacken för att hjälpa ungdomar som är utsatta för Livsmedelsverkets kostråd i form av tallriksmodeller och nyckelhålsmärkt mat. Det fungerade inte på mig och fungerar uppenbarligen inte på många andra. 

Den hjälp de unga får idag är oftast kontraproduktiv - "Ät mindre och spring mer". Ingen klarar att frivilligt gå hungrig. Det man uppmanas att äta gör att hungern kommer snabbare. 

Boken har två fokus, dels att lära läsaren att tänka kritiskt och se igenom information som publiceras i media. Det andra är en förklaring av LCHF:s principer och hur man tillämpar det. 

Förutom de unga är tänkbara läsare föräldrar samt andra intresserade som vill veta mer om LCHF och hur vi kan manipuleras av dem som vi tror vill oss väl. 

Boken är illustrerad av Anders Svernsjö som gör helt obetalbara bilder.

Mejla litsfeldt@gmail.com om du vill köpa boken. Slut på förlaget.


Diabetes No thanks!

The book for diabetics, "Diabetes? No thanks!" is available at www.amazon.com and Adlibris.se.

In DIABETES? NO THANKS! Lars-Erik investigates the hypocrisy that keeps diabetics dependent on drugs and reveals the unique way in which countless sufferers are learning to control their symptoms through diet alone.

Flying in the face of official advice, Lars-Erik shows us how a low-carbohydrate, high fat diet can, in fact, alleviate the symptoms of diabetes and help sufferers defy the dreaded "natural course of events".

Written with passion and verve, and based on over a decade of personal and clinical experience, DIABETES? NO THANKS! is a timely appeal for diabetics across the world to embrace a new way of eating, and prove that people can and do! get better.

"If you or someone you love is struggling with the shock of being diagnosed with diabetes, then you owe it to yourself to pick up a copy of this book from someone who's been there, done that himself. Lars-Erik Litsfeldt has armed you with amazing information that is now available in English as one of the new releases from Little Moon Publishing. We are indebted to them for providing these invaluable resources to Americans who now more than ever could stand to transition from the Standard American Diet (SAD) to the Scandinavian Diet (LCHF)."

From Amazon.com by Jimmy Moore

-----------------------

This book is a textbook in self-treatment as it should have been written by the diabetes experts.

Physician, diabetes expert Jörgen Vesti Nielsen----------------------

"Diabetes? No thanks!” is the best book I’ve read on the subject. It apparently takes a well informed layman to write a good popular science book. The book can be recommended to both patients and dieticians but also physicians. I wish the diabetics would get this book instead of the poor brochures they get today.

Uffe Ravnskov, physician, associated Professor--------------------------

The book probably contains less news for those who already read all on the subject. But for a diabetic who yet hasn’t realised the advantages of LCHF – there it can be life saving. No, I’m not exaggerating. To give this book to such a person might save a life.

Andreas Eenfeldt, physician, Dietdoctor.comKom i gång med LCHF på 14 dagar

Testa LCHF i fjorton dagar och utvärdera vad du tycker att det ger dig. Kanske rasar du i vikt, kanske känner du dig piggare eller kanske du rentav upptäcker saker om din hälsa som du inte visste eller trodde skulle påverkas av maten? 
Omdöme från Bokus: "Vilken fantastisk introduktion i LCHF... skrivet på ett mycket lättläst sätt med humor och glädje. Rekommenderar varmt denna bok...älskar den från första till sista sidan :-)"


Hur man hoppar

Roman i e-boksformat: Den medelålders Kennet trivs varken på jobbet eller hemma. Efter att ha kollapsat på jobbet beger sig Kennet hem men får telefonsamtal i bilen varvid han missar avfarten hemåt. Efter en kort stunds funderande bestämmer sig Kennet för att istället för att vända, bara gasa på och fortsätta köra. Kennet hamnar i blåsväder men lär sig också saker om livet och vad som är viktigt.


LCHF för ny och gammal

E-bok. 
Denna bok ger en inblick i mycket av vad som hänt bakom kulisserna och anekdoter från mina drygt tio åren med LCHF. Dessutom innehåller boken en introduktion till LCHF, ävensom en del filosofi. Hur bör man t.ex. tänka när man ser forskningsresultat?

Sagt om boken:
"Boken varvar egna erfarenheter, fakta och förklaringar med berättelser i anknytning till LCHF-historien. Nybörjaren får mängder av kunskap utan ansträngning, den som varit med ett tag känner igen både personer och händelser under de dryga tio år som boken spänner över.

Den som läser denna bok utsätter sig för allvarlig risk att se hittillsvarande föreställningar rubbade, kanske till och med raserade och ersatta med andra som leder till bättre hälsa." //Erik Edlund


Köp!

Diabetes Unpacked

I got the honor of contributing to this book with one chapter. 

The authors are Dr Robert Cywes, Dr Jason Fung, 
Dr Jeff Gerber & Ivor Cummins, Mike Gibbs, 
Dr Zoë Harcombe, Dr Malcolm Kendrick, 
 Dr Ian Lake, Lars-Erik Litsfeldt, Professor Tim Noakes, Nina Teicholz, Dr David Unwin, Dr Neville Wellington, 
Jen Whitington, Dr Caryn Zinn.

This may be the best book ever, if you’re interested in low carb and diabetes.The new book Diabetes Unpacked has fourteen chapters, each one written by a different low-carb expert and on a different diabetes-related topic.
//Dietdoctor.comKöp!

Låt bönor förändra ditt liv

"När kostpionjärerna Litsfeldt och Olsson tar klivet in i tarmbakteriernas värld blir resultatet en modernare kosthållning med turboeffekt. Spännande och helt i fas med den senaste forskningen!" 
Henrik Ennart, Svenska Dagbladet

En revolutionerande metod för hälsan, vikten och blodsockret!


Köp!

Diabeteskokboken för män

Alltför länge har distingerade gentlemän med och utan diabetes lidit brist på en kokbok värd namnet. Men nu är den här, helt fri från tallriksmodellen och fräscha sallader. Det är nämligen inte fettet som är farligt det är socker och andra snabba kolhydrater vi ska undvika. Här får du hand­ fasta tips på hur du sänker ditt blodsocker och samtidigt äter gott.

Jag har tillsammans med kocken Birgitta Höglund skapat en kokbok full av recept som får snålvattnet att rinna till. Ät, njut och få bättre värden på kuppen!Köp!

Låt bönor förändra ditt liv - KOKBOKEN

Låt bönor förändra ditt liv blev en stor framgång. Boken har toppat både Bokus och Adlibris totaltopplistor. Den släpptes i början på maj 2017 och så sent som i juli var boken den sjunde mest sålda fackboken i landet

                      I sociala medier har det ofta kommit frågor om fler recept runt resistent stärkelse (bönor) än de som finns i Låt bönor förändra ditt liv. Tiden är därför kommen att släppa en uppföljare i form av en kokbok.

 

Patrik Olsson är inspirationsgivaren och den som drog igång detta med bönor på allvar. Han och hans flickvän har gjort unika tester på sig själva för att se vad kroppen mår bäst av.

 

Lars-Erik Litsfeldt har ett dussin böcker bakom sig och är snart utgiven på sex språk. Han är välkänd inom LCHF-kretsar och har bland annat som ende skandinaviske bidragsgivare nyligen skrivit ett kapitel till den internationella antologin Diabetes Unpacked. Lars-Erik har skrivit den uppdaterade textdelen i kokboken.

 

Birgitta Höglund har arbetat som kock i 18 år och är en mycket omtyckt kokboksförfattare. Hon har en blogg som har ca 1 500 dagliga besök och hennes recept är efterfrågade särskilt i kretsar som bryr sig om att hålla sitt blodsocker på en bra nivå. Det här blir Birgittas femte kokbok varav tre även är utgivna i USA. Birgitta var skeptisk till att använda bönor i matlagningen på grund av dess innehåll av kolhydrater. Som tur var provade hon dock så smått och tappade på kort tid fem kilo i vikt och slapp flera klimakteriebesvär. Hon är idag istället en varm anhängare av bönor vilket skiner igenom i de inspirerade recept hon skapat särskilt för denna bok.

 

Recepten har tagits fram för att visa att även traditionella högkolhydraträtter som bröd, smoothies och energibars kan omvandlas till riktigt hälsosamma och sockerfria alternativ med hjälp av bönor, kikärtor och linser. Många av recepten i boken är sprungna ur grönsakslandet.

                      Av efterfrågan att döma är det alltså en efterlängtad kokbok som nu är på gång. Boken platsar lika bra i köket som på soffbordet, mycket tack vare de genomarbetade och vackra matfotona tagna av Veronica Kindblad.Köp!

Diabetesboken jag skulle behövt när jag fick min diagnos

Diabetesboken jag skulle behövt när jag fick min diagnos är en uppdaterad och utvidgad upplaga av Diabetes. Inte. från 2009 som länge varit slutsåld.